parallax background

ZORGDOMOTICA

Domotica in de zorg wordt steeds vaker toegepast, er is namelijk steeds vaker behoefte aan. Zorgdomotica kan zowel in bestaande- als nieuwbouwwoningen geïnstalleerd worden.

Wonen uw ouders nog zelfstandig, maar kunnen ze wel wat hulp gebruiken? Naarmate mensen ouder worden neemt de mobiliteit af. Een ongeluk zit dan in een heel klein hoekje. Lukt het uw ouders nog om 112 te bellen of zijn ze daar niet meer toe in staat? Als dat niet meer het geval is kan Van Til Domotica een oplossing bieden. Hoe gaat dit precies in z’n werk?

De inventarisatie
Van Til Domotica kan op eenvoudige wijze een oplossing bieden zodra de mobiliteit van ouderen niet meer voldoende is. Om tot een goede oplossing te komen wordt er allereerst een inventarisatie op locatie gedaan. Er wordt gekeken naar de behoeften die er zijn. Zo kunnen beide partijen nader tot elkaar komen. Hier kunnen bijvoorbeeld de volgende zaken uitkomen:

  • Gordijnen kunnen niet meer geopend en gesloten worden
  • De deurbel of telefoon niet meer kunnen horen vanwege een te hard volume van de televisie
  • Regelmatig het gas aan laten staan
  • Een onveilig geval dat ertoe leidt dat men de voordeur niet meer durft te openen
  • ’s Nachts in het donker een toiletbezoek afleggen en daarbij schade te veroorzaken

Bespreken van de mogelijkheden
Nadat de inventarisatie is afgerond gaat Van Til Domotica bekijken welke mogelijkheden er zijn in de huidige woning. Soms is het niet mogelijk om de woning te verbouwen, bijvoorbeeld in het geval van een huurwoning. Gelukkig is dat niet erg, tegenwoordig zijn er diverse oplossingen. Zo wordt er samen met de zorgontvanger gekeken naar de kennis en kunde op het gebied van ICT bijvoorbeeld. Zijn de mensen in staat om een tablet of computer te bedienen bijvoorbeeld. Bij zorgdomotica wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van dergelijke apparatuur en de mogelijkheden zijn eindeloos.

De oplossingen toepassen
Wij vertellen u graag welke oplossingen Van Til Domotica heeft voor de genoemde “probleempunten”. Er worden dimmers geplaatst zodat het licht draadloos bedient kan worden. Daarnaast zijn er bewegingssensoren aangebracht, zodat het licht bij een toiletbezoek automatisch aanspringt.

Omdat de gordijnen niet meer goed open en dicht gedaan kunnen worden wordt er een elektrische gordijnrails geïnstalleerd. Deze rails ondersteunt ook het KNX protocol. Hierdoor wordt het mogelijk om de gordijnen openen en te sluiten met behulp van een tablet. Overigens kunnen niet alleen de gordijnen met de tablet bedient worden, dit geldt ook voor de verlichting.

Bij de voordeur wordt er een video intercom aangebracht. Op de tablet kan bekeken worden wie er heeft aangebeld. Ook kan er met één druk op de knop gekozen worden voor het openen van de deur. Fysiek naar de voordeur toelopen is daardoor niet meer nodig. Wordt er aangebeld, dan wordt het volume van de radio en televisie automatisch verlaagd, zo is de bel goed hoorbaar.

Van afstand meekijken
Dankzij de installatie van zogenaamde IP camera’s kunnen de (klein)kinderen en zorgverleners van afstand meekijken. Wordt er een melding gedaan, dan kan de situatie ter plekken eenvoudig van afstand worden beoordeeld. De IP camera’s zijn vanaf elke computer of tablet met een internet verbinding te benaderen.
Vindt er een hulpvraag plaats, dan wordt er gebruik gemaakt van de allernieuwste technieken. De kinderen kunnen worden gebeld of gemaild, maar dat is niet alles. Afhankelijk van het tijdstip kijkt het systeem naar de beste bereikbaarheidsoplossing. Dankzij de allernieuwste technieken kan de gevraagde zorg zo snel mogelijk verleend worden.

Een veilig gevoel
Door het toepassen van de verschillende oplossingen krijgt de bewoner een veilig gevoel. De problemen waar hij of zij tegenaan liep zijn opgelost, zonder dat de hele woning is verbouwd. Naast de bewoner(s) krijgen ook de (klein)kinderen een veiliger gevoel. Door de toepassingen wordt de zelfredzaamheid van de bewoners flink verhoogd.

Heeft u ook interesse in de oplossingen die Van Til Domotica kan bieden?
Neem geheel vrijblijvend contact op en wij bekijken graag met u wat de mogelijkheden in uw woning zijn of breng een bezoek aan onze showroom.